تعرفه خدمات روانپزشكي بايد 100درصد افزايش يابد
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: شيوع بيماريهاي رواني در كشور نسبتاً بالاست اما به علت پايين بودن تعرفههاي روانپزشكي و همكاري نكردن بيمهها، بيمارستانها تمايلي به ايجاد تخت روانپزشكي ندارند بنابراين تعرفه اين خدمات بايد حداقل 2 برابر شود.
حسن امامي رضوي افزود: شيوع بيماريهاي رواني در كشور نسبتاً بالاست و ما با بار بالاي بيماريهاي رواني در كشور مواجه هستيم در عين حال تعداد تختهاي بستري روانپزشكي نيز به نسبت جمعيت اين بيماران كم است.
وي گفت: وزارت بهداشت برنامههايي را براي افزايش تعداد تختهاي روانپزشكي در كشور اجرا كرده است اما باز هم پاسخگوي بيماران نيستيم، علت مهم آن پايين بودن تعرفه خدمات روانپزشكي است به همين علت مراكز درماني تمايلي به افزايش تختهاي روانپزشكي ندارند، البته بيمهها هم در اين زمينه همكاري كاملي ندارند.
معاون وزير بهداشت افزود: معمولاً بيماران روانپزشكي بايد بيش از 50 روز در بيمارستان بستري شوند اما بيمهها هزينه بيش از 50 روز را پرداخت نميكنند به همين علت گرايش به ايجاد تخت روانپزشكي در بيمارستانها كم است.
امامي رضوي ادامه داد: نياز بيماران رواني به تخت بستري بسيار بيش از توان و امكانات كشور است البته برنامههاي جانبي مانند مراقبت در منزل براي كاهش اين مشكل انجام شده است اما افزايش تختهاي بيمارستاني روانپزشكي در كشور امري اجتناب ناپذير است كه لازمه آن افزايش تعرفههاي خدمات روانپزشكي است كه بايد 100درصد افزايش يابد.
وي گفت: ايجاد تخت روانپزشكي براي بيمارستانها در شرايط فعلي انگيزه زا نيست در عين حال به علت گسترش شهرنشيني و زندگي صنعتي كه با افزايش استرس همراه است بار بيماريهاي رواني را افزايش داده است اين مسئله از سالهاي قبل هم بوده است بنابراين نميتوانيم بگوييم كه اخيراً با افزايش شيوع و افزايش قابل توجه آمار بيماران رواني در كشور رو به رو شدهايم.
بنياد شهيد:استقبال از بیمارستانهاي روانپزشكي اين بنياد بيش از بیمارستانهاي خصوصي است
رييس مركز بهداشت رواني بنياد شهيد و امور ايثارگران گفت: ارايه خدمات درماني بیمارستانهاي روانپزشكي بنياد شهيد و امور ايثارگران در سطحي بالاتر از بیمارستانهاي خصوصي كشور قرار دارد به طوري كه جانبازان از بیمارستانهاي روانپزشكي اين مركز استقبال بيشتري مي كنند.
به گزارش روابط عمومي بنياد شهيد و امور ايثارگران، 'محمد اسماعيل عليپور' افزود: از مجموع 10 بیمارستان روانپزشكي بنياد شهيد و امور ايثارگران با 550 تختخواب در سطح كشور، پنج بیمارستان از نظر وزارت بهداشت به عنوان بیمارستان هاي درجه اول شناخته شده اند و استقبال قابل توجه جانبازان براي بهره مندي از خدمات بهداشتي درماني اين مراكز دليلي ديگر بر اين امر است.
وي با اشاره به اينكه دو بیمارستان روانپزشكي بنياد شهيد و امور ايثارگران در تهران و يكي در استان البرز قرار دارد، افزود: جانبازان اعصاب و روان در بيشتر استان ها براي بستري و بهره مندي از خدمات درماني، زير پوشش مراكز درماني بنياد شهيد و امور ايثارگران در همان استان يا استان مجاور هستند.
وي گفت: در استان هايي كه هنوز شرايط احداث بیمارستان در آنها فراهم نشده است، بنياد شهيد و امور ايثارگران با عقد قرار داد با مراكز بيمه، امكان بهره مندي جانبازان از بیمارستان هاي روانپزشكي دولتي يا خصوصي آن استان را فراهم كرده است.
عليپور با ابراز اميدواري براي گسترش مراكز روزانه خدمات رساني به جانبازان اعصاب و روان در كشور گفت: با توجه به اينكه نياز جانبازان دچار بيماري هاي حاد اعصاب و روان براي بستري ضروري است، با گسترش مراكز روزانه اعصاب و روان، ظرفيت بستري جانبازان دچار بيماري هاي حاد اعصاب و روان در مراكز و بیمارستان هاي روانپزشكي كشور ارتقا يابد.
وي با بيان اينكه اكنون دو مركز روزانه اعصاب و روان در حال فعاليت هستند، افزود: جانبازان دچار بيماري هاي اعصاب و روان با مراجعه به اين مراكز بدون نياز به بستري از خدمات بهداشتي درماني بهره مند مي شوند و اميدواريم در آينده نزديك، امكان افزايش اين مراكز در كشور فراهم شود تا تعداد بيشتري از جانبازان بتوانند از اين خدمات استفاده كنند.
سرگرداني بيماران رواني در بيمارستانهاي روانپزشكي
بيماران رواني كه به بستري نياز دارند در برخي بيمارستانهاي روانپزشكي مدتها بايد در ليست انتظار باشند تا بتوانند از خدمات روانپزشكي بستري استفاده كنند.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس احمد صادقي كه برادرش بيمار رواني و نيازمند بستري است ميگويد: با شديد شدن بيماري برادرم چندي قبل به روانپزشك مراجعه كرديم كه پيشنهاد داد برادرم را به بيمارستان روانپزشكي ببريم.
وي ميافزايد: نزديكترين بيمارستان به ما بيمارستان روانپزشكي روزبه بود. وقتي آنجا رفتيم به ما گفتند كه اصلاً داخل نياييد زيرا ما تخت خالي نداريم حتي اورژانس هم ما را داخل راه نداد و برادرم را معاينه نكرد و گفت به بيمارستان ديگري مراجعه كنيد.
وي ادامه داد: متأسفانه وضعيت بيمارستانهاي دولتي روانپزشكي خراب است چرا كه هم پزشك متخصص و پرستار مجرب به اندازه كافي نيست و هم ظرفيت لازم را ندارند.
وي ميگويد: پس از آن به اورژانس بيمارستان امام حسين (ع) رفتيم. پزشك اورژانس دستور بستري داد و براي يك هفته براي برادرم دارو نوشت. اما متأسفانه اين بيمارستان هم تخت خالي نداشت. به ما گفتند روزانه بايد ساعت 9 صبح تا 2 بعد از ظهر در بيمارستان باشيد تا وقتي پزشك متخصص آمد بر اساس تشخيص خودش دستور بستري بدهد و پس از اينكه تخت خالي شد بيمارتان را بستري كنند.
جالب اينجاست كه اگر از ساعت 9 صبح تا 2 بعد از ظهر به همراه بيمار آنجا حضور نداشته باشيم نوبت ما ميگذرد. متأسفانه الان يك هفتهاي است كه از نوبت ما ميگذرد و با توجه به اينكه پرونده اورژانس تشكيل شده است به دليل نداشتن تخت خالي دستور لازم براي بستري هنوز صادر نشده است.
در ادامه خبرنگار خبرگزاري فارس موضوع را از بيمارستانهاي روزبه و امام حسين درباره وجود تخت خالي دراين دو بيمارستان روانپزشكي پيگيري كرد كه در جواب، مسئول پذيرش اين بيمارستان گفت: تخت خالي نداريم و نميتوانيم كاري براي شما انجام دهيم. از طرفي مشخص نيست بيماري كه در اينجا بستري است چه زماني مرخص ميشود از مراكز ديگر پيگيري كنيد.
خبرنگار فارس در جواب گفت بيمارستان روزبه هم تخت خالي ندارد و پاسخ شنيد: كاري از دست ما برنميآيد و بيماري كه اينجا ميخوابد حداقل 30 تا 40 روز بايد بستري باشد. اگر بيمارتان از نظر رواني بدحال است، بياوريد به بيمارستان با چند تا آمپول و قرص فعلاً درمان علامتي ميكنيم تا تخت آماده شود. اما در زمينه تخت در حال حاضر شرمنده شما هستيم.
خبرنگار فارس از بيمارستان روانپزشكي روزبه هم كسب اطلاع پيدا كرد و در جواب شنيد كه اين بيمارستان هم تخت خالي ندارد، مسئول پذيرش اين بيمارستان نيز گفت: ما تخت خالي نداريم و بايد بيمار مرخص شود تا بتوانيم بيمار شما را بستري كنيم.
ابوالفضل علياري، مدير بيمارستان روزبه با تاييد اين موضوع به خبرنگار فارس گفت: ما در كشور 20 هزار تخت بيمارستاني روانپزشكي كم داريم. اين موضوع، موضوع جديدي نيست و خيلي اوقات با اين مشكل مواجه هستيم.
محمد آقاجاني، رئيس بيمارستان امام حسين نيز در اين زمينه ميگويد: در حال حاضر در بيمارستان فقط 80 تخت روانپزشكي داريم كه تخت خالي نداريم و ضريب اشغال تختهاي رواني ما 100 درصد است. هميشه چند بيمار در ليست انتظار هستند.
وي ميافزايد: كمبود تختهاي رواني در كشور امري است كه از گذشته وجود داشته است و از طرفي زمان اقامت بيماران رواني در بيمارستانهاي رواني زياد است.
خبرنگار فارس همچنين با احمد حاجبي، رئيس اداره سلامت روان وزارت بهداشت نيز تماس گرفت كه وي در جواب گفت: اين موضوع به معاونت درمان وزارت بهداشت مربوط ميشود اداره سلامت روان در معاونت بهداشتي است و امور مربوط به بيمارستانها و تختهاي بيمارستاني به اين معاونت مربوط نميشود.
بيمارستان روانپزشكي روزبه و بخش روانپزشكي بيمارستان امام حسين 2 مركز اصلي دولتي پذيرش و درمان بيماران روانپزشكي در تهران هستند.
منبع : فارس + ایرنا